Ja tiek sagatavota un izēdināta kvalitatīva rupjā lopbarība, tad iespējams samazināt gan spēkbarības, gan dažādu citu piedevu izmantošanu, līdz ar to nodrošinot ganāmpulka produktivitāti un veselību, samazinot saražotā piena un gaļas pašizmaksu, veicinot saimniecību rentablu attīstību. Ganības ir viens no labākajiem un lētākajiem barības uzņemšanas veidiem, bet tās prasa regulāru kopšanu, pareizu to izmantošanu, lai kvalitatīva ganību zāle būtu pieejama govīm visas ganību sezonas garumā. Pavasarī, uzsākot ganību periodu, zālāju lauki ir jānovērtē. Iespējams noteikt zelmeņu ražību pēc 1 kvadrātmetra lauciņu zāles svara. Svarīgi ir laicīgi uzsākt ganīšanu un nedrīkst to noganīt zemāk par 6 cm. Nepieciešama porcijveida ganīšana, regulāra appļaušana, zālāju mēslošana. Lai iegūtu kvalitatīvu lopbarību ziemas periodam, šeit arī galvenais ir labi zālāji kvalitatīva siena un skābbarības sagatavošanai. Skābbarībai, salīdzinot ar sienu, ir augstāka sausnas apēdamība, līdz ar to arī iespēja iegūt lielākus izslaukumus; gatavojot ir mazāka laika apstākļu ietekme; augstāka barības vielu ieguve no ha; lielāka sausnas enerģētiskā vērība un barības vielu saturs. Svarīgi ir nepāraudzēt zāli, jo ar katru novēlotu dienu mazinās proteīna, enerģijas līmenis, bet palielinās kokšķiedras daudzums. Sagatavoto lopbarību vispirms novērtē organoleptiski un, lai precīzi zinātu sagatavotās lopbarības kvalitāti, tā jāanalizē laboratoriski. Laboratoriski ir iespējams noteikt daudzus rādītājus, bet šādas analīzes nav lētas. Ir iespēja izmantot elektronisko metodi NIR, kad tiek noteikti paši svarīgākie rādītāji: sausna, kopproteīns, kokšķiedras frakcijas, enerģija NEL, koppelni, minerālvielas (Ca, P).
Tu vari būt pirmais, kurš qui officia deserunt mollit anim id est laborum.